Umwelt

Dėl neteisėto nuodingųjų atliekų išmetimo ir deginimo Romoje

Roberta Angelilli
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Peticijos pateikėja praneša apie dėl pavojingo neteisėto atliekų išmetimo ir deginimo keliautojams skirtose ir kaimyninėse teritorijose užterštą dirvožemį ir orą rytiniuose Romos rajonuose. Ši veikla, vadinama „ugnies žemės“ pavadinimu, skleidžianti mirtiną pavojingai deginamų atliekų kokteilį, kuris maišosi su nuodingaisiais dūmais ir kuru, sukuria neteisėtą atliekų apdorojimo sistemą, taip pat leidžia neteisėtai išgauti metalo laužą, gautą neleistinais būdais. Europos Sąjungos lygmeniu Komisija ėmėsi veiksmų 2014 m., atlikdama apklausą (ES bandomasis projektas „6165/14/ENVI“), kuria buvo siekta nustatyti visus Atliekų pagrindų direktyvos pažeidimus, susijusius su žmonių sveikatos ir aplinkos apsauga (Direktyvos 2008/98/EB 13 straipsnis), gauti kompetentingų institucijų (ministerijų ir savivaldybių administracijų) pažadą imtis tinkamų priemonių siekiant kovoti su nuodingųjų atliekų neteisėtu išmetimu ir deginimu ir išvalyti užterštas teritorijas. Nacionaliniu ir vietos lygmeniu šią veiklą tyrė už saugias sąlygas ir miestų ir jų priemiesčių būklės blogėjimo sprendimo klausimą atsakingas parlamentinis komitetas, taip pat ją stebėjo už aplinkos apsaugą atsakinga techninė regioninė agentūra „APRA Lazio“. Nepaisant išskirtinių priemonių, apie kurias pranešė Vidaus reikalų ministerija ir savivaldybės administracija (įskaitant karinę kontrolę užterštose teritorijose), 2017 m. vasarą atliktos analizės vietoje parodė, jog ten susikaupę milžiniški taršiųjų medžiagų ir patogenų (dioksinų ir furanų) kiekiai. Dėl to peticijos pateikėja prašo Europos Sąjungos institucijų bendradarbiauti su nacionalinėmis kompetentingomis institucijomis siekiant nustatyti visus galimus Bendrijos prievolių šioje srityje pažeidimus.

Thank you for your support, Roberta Angelilli
pro