Versorgung

Dėl maisto produktų ženklinimo visoje Europos Sąjungoje naudojant šviesoforo sistemą

Daniel Hettrich
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks

Peticijos pateikėjas ragina nustatyti ES masto maisto produktų ženklinimo sistemą, kuri būtų grindžiama šviesoforo principu ir kurią taikant visų pirma būtų nurodoma, kuriuose maisto produktuose yra daug cukraus, riebalų ir druskos. Peticijos pateikėjas mano, kad šiuo metu taikomiems maisto produktų ženklinimo metodams vis labiau stinga skaidrumo vartotojų požiūriu, dėl to vartotojams tenka rinktis maisto produktus neturint visos informacijos, todėl gali kilti didelio masto visuomenės sveikatos problemų, kurių galima išvengti. Todėl peticijos pateikėjas ragina Europos Parlamentą imtis iniciatyvos nagrinėjant maisto saugos ir jos sąsajos su visuomenės sveikata klausimą, atsižvelgiant į visuomenės senėjimą Europoje ir būtinybę vykdyti teisės aktais nustatytą maisto pramonės sektoriaus priežiūrą.

Thank you for your support, Daniel Hettrich