Versorgung

относно етикетирането на хранителни продукти в целия ЕС чрез използване на „системата на светофара“

Daniel Hettrich
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 7 weeks

Вносителят на петицията призовава за въвеждане на система в целия ЕС относно етикетирането на храни въз основа на принципа на светофара, чрез който се посочва, че даден хранителен продукт съдържа високи нива на захар, мазнини и сол. Вносителят на петицията счита, че текущите практики на етикетиране на храните са все по-непрозрачни за потребителите и че това води до неинформиран избор на храни, което може да доведе до предотвратими проблеми с общественото здраве в широк мащаб. Следователно вносителят на петицията призовава Европейския парламент да заеме водеща роля по въпроса с безопасността на храните и връзката му с общественото здраве с оглед на застаряващото европейско население и хранително-вкусовата промишленост, която се нуждае от регулаторен надзор.

Thank you for your support, Daniel Hettrich