Versorgung

Par pārtikas produktu marķēšanu visā ES, izmantojot luksofora sistēmu

Daniel Hettrich
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks

Lūgumraksta iesniedzējs prasa ieviest ES mēroga pārtikas marķēšanas sistēmu, pamatojoties uz luksofora principu, kas norāda jo īpaši pārtikas produktus ar augstu cukura, tauku un sāls līmeni. Lūgumraksta iesniedzējs uzskata, ka pašreizējā pārtikas marķēšanas prakse ir aizvien nepārredzamāka patērētājiem un tas noved pie neinformētas pārtikas produktu izvēles, kā rezultāts var būt novēršamas plaša mēroga sabiedrības veselības problēmas. Tādēļ lūgumraksta iesniedzējs aicina Eiropas Parlamentu uzņemties vadošo lomu pārtikas nekaitīguma jomā un attiecībā uz tā saistību ar sabiedrības veselību, ņemot vērā Eiropas iedzīvotāju novecošanos un pārtikas nozari, kurai nepieciešama regulatīva pārraudzība.

Thank you for your support, Daniel Hettrich