Versorgung

Met állampolgár által benyújtott 0796/2018. sz. petíció az élelmiszereknek a közlekedési lámpák rendszerének használatával Unió-szerte történő jelöléséről

Daniel Hettrich
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója egy olyan, az EU egészére kiterjedő, a közlekedési lámpák rendszerén alapuló élelmiszerjelölési rendszer bevezetését kéri, amely a magas cukor-, zsír- és sótartalmú élelmiszerek megjelölésére szolgál. A petíció benyújtója azon a véleményen van, hogy a jelenlegi élelmiszerjelölési gyakorlatok egyre kevésbé átláthatók a fogyasztók számára, és ez ahhoz vezet, hogy a fogyasztók az élelmiszereket nem tájékozott döntések alapján választják ki, ami pedig megelőzhető, nagymértékű közegészségügyi problémákhoz vezethet. A petíció benyújtója ezért arra kéri az Európai Parlamentet, hogy vállaljon vezető szerepet az élelmiszerbiztonság és a közegészségügyre gyakorolt hatása ügyében, tekintettel az elöregedő európai lakosságra és a szabályozói felügyeletet igénylő élelmiszeriparra.

Thank you for your support, Daniel Hettrich

openPetition international