Versorgung

Ve věci označování potravinářských výrobků v celé EU pomocí systému barev semaforu

Daniel Hettrich
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks

Předkladatel petice vyzývá k tomu, aby byl v celé EU zaveden systém označování potravin založený na principu barev semaforu, který bude upozorňovat zejména na potraviny s vysokým obsahem cukru, tuku a soli. Předkladatel zastává názor, že stávající postupy označování potravin jsou pro spotřebitele čím dál tím netransparentnější a že to vede k neinformovanému výběru potravin, což může mít za výsledek rozsáhlé problémy v oblasti veřejného zdraví, jimž lze předejít. Předkladatel proto, s ohledem na stárnutí evropského obyvatelstva a potravinářství, které potřebuje regulatorní dohled, vyzývá Evropský parlament, aby v otázce bezpečnosti potravin a jejího sepětí s veřejným zdravím převzal vedoucí úlohu.

Thank you for your support, Daniel Hettrich