Economy

O označivanju prehrambenih proizvoda diljem EU-a s pomoću sustava „semaforskog tipa”

Petitioner
9 supporters 9 in European Union

Collection finished

9 supporters 9 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositelj predstavke poziva na uvođenje sustava označivanja prehrambenih proizvoda na razini EU-a na temelju sustava „semaforskog tipa”, s pomoću kojeg se posebno označavaju prehrambeni proizvodi koji sadržavaju visoke razine šećera, masnoća i soli. Podnositelj predstavke smatra da se trenutačnim praksama označivanja potrošačima pruža sve manja transparentnost i da to dovodi do neinformiranih izbora prehrambenih proizvoda, što može prouzročiti znatne javnozdravstvene probleme koji se mogu spriječiti. Podnositelj predstavke stoga poziva Europski parlament da preuzme vodeću ulogu u pogledu pitanja sigurnosti hrane i njezine povezanosti s javnim zdravljem, uzimajući u obzir sve starije europsko stanovništvo i prehrambenu industriju u kojoj je potrebno provesti regulatorni nadzor.

Link to the petition

Image with QR code