Versorgung

Privind etichetarea produselor alimentare pe teritoriul UE, după sistemul de tip „semafor”

Daniel Hettrich
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks

Petiționarul solicită introducerea la nivelul Uniunii a unui sistem de etichetare a produselor alimentare pe baza semnalizării de tip „semafor”, indicând în special produsele alimentare cu un conținut ridicat de zahăr, grăsime și sare. Petiționarul consideră că practicile actuale de etichetare a alimentelor sunt tot mai netransparente pentru consumatori, iar acestea conduc la alegerea produselor alimentare în necunoștință de cauză, ceea ce poate conduce la probleme de sănătate publică de mare amploare, care ar putea fi prevenite. Prin urmare, petiționarul solicită Parlamentului European să preia inițiativa în problema siguranței alimentare și a efectului acesteia asupra sănătății publice, luând în considerare îmbătrânirea populației Europei și necesitatea de a supraveghea reglementarea industriei alimentare.

Thank you for your support, Daniel Hettrich