Umwelt

Dėl atviros anglių kasybos sukeltos ekologinės katastrofos Didžiosios Lenkijos vaivadijos rytinėje dalyje

Józef Drzazgowski
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Peticijos pateikėjas atstovauja Didžiosios Lenkijos vaivadijos ir Kujavijos pasienio savivaldybių gyventojams, kurie jau daugiau kaip 10 metų įspėja apie rusvųjų anglių kasyklų keliamą grėsmę aplinkai šiame regione. 2008 m. Komisijai buvo pateiktas skundas dėl netinkamai atlikto poveikio aplinkai vertinimo. Raginama laikytis aplinkos apsaugos taisyklių, pavyzdžiui, Goplo ežero atveju, kai Lenkijos vyriausybė nesiėmė veiksmų, nors viena iš kasyklų veikia be galiojančių leidimų naudoti vandenį, o veikiančios kasyklos daro vis didesnį neigiamą poveikį aplinkai. Hidrologinės sąlygos, vandens ištekliai ir vandens kokybė blogėja, o daugeliui pagal programą „Natura 2000“ saugomų teritorijų, vertingų rūšių ir buveinių, saugomų pagal Paukščių ir Buveinių direktyvas, yra iškilusi grėsmė. Sausra ir sunkiųjų metalų tarša nėra vieninteliai tokio intensyvaus rusvųjų anglių kasybos poveikiai. Be to, nepaisant bendruomenės protestų, rusvųjų anglių kasyba tebėra Lenkijos vyriausybės prioritetas, nepaisant padarytos žalos ir nuostolių piliečiams ir aplinkai, o centrinės ir vietos valdžios institucijos nustatytos teritorijų planavimo programos mažina vietos bendruomenių vaidmenį ir gebėjimą dalyvauti priimant sprendimus, susijusius su teritorijų planavimu ir kasyba regione.

Thank you for your support, Józef Drzazgowski
pro