Außenpolitik

Za 340 organizací, ve věci dohody o volném obchodu mezi EU a Mercosurem, především případu Brazílie

E. P.
Collection finished
  1. Launched January 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatel petice žádá o okamžité zastavení jednání o dohodě o volném obchodu mezi EU a Mercosurem. Vyzývá EU, aby využila svého vlivu a zabránila zhoršení lidských práv a stavu životního prostředí v Brazílii, jelikož dodržování a prosazování lidských práv patří k hlavním cílům Unie. Předkladatel tvrdí, že brazilská správa nadále ohrožuje základní demokratické fungování občanské společnosti tím, že ministerstvo zemědělství vytyčuje hranice pozemků domorodého obyvatelstva, což vede k rozmachu zemědělského podnikání se sójou a dobytkem, tudíž ke zrychlení odlesňování. Petice dále upozorňuje na to, že je území domorodců čím dál častěji vystavováno útokům vetřelců a že jsou aktivisté pronásledováni a označováni za teroristy. Vzhledem k tomu, že je zde globální oteplování popíráno, byly v zemi zrušeny útvary odpovědné za změnu klimatu, což představuje ohrožení Pařížské dohody. Proto předkladatelé žádají EU o zamezení prodeje brazilských produktů, jestliže v důsledku jejich produkce došlo k dalšímu odlesňování, zabírání půdy domorodých obyvatel nebo porušování lidských práv. Předkladatelé také vyzývají Unii k podpoře brazilské občanské společnosti a ke sledování porušování lidských práv, především vůči domorodým obyvatelům a obráncům životního prostředí.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international