Außenpolitik

Dėl ES ir MERCOSUR laisvosios prekybos susitarimo, ypač dėl Brazilijos atvejo

E. P.
  1. Launched 15/01/2020

Peticijoje raginama nedelsiant sustabdyti ES ir MERCOSUR derybas dėl laisvosios prekybos susitarimo. Peticijos pateikėjai prašo ES pasinaudoti savo įtaka, kad būtų užkirstas kelias prastėjančiai žmogaus teisių ir aplinkos apsaugos padėčiai Brazilijoje, nes pagarba žmogaus teisėms ir jų skatinimas yra visa apimantis Sąjungos tikslas. Peticijos pateikėjai teigia, kad Brazilijos valdžios institucijos toliau kelia grėsmę pagrindiniam demokratiniam pilietinės visuomenės veikimui, nes Žemės ūkio ministerija atsakinga už vietiniams gyventojams priklausančių žemių demarkaciją ir taip sudaromos sąlygos didesnėms galvijų ir sojų žemės ūkio verslo galimybėms ir dėl to sparčiau vykdomas miškų kirtimas. Peticijos pateikėjas taip pat įspėja, kad daugėja atvejų, kuomet įsibrovėliai užpuola vietos gyventojams priklausančias teritorijas, arba kad aktyvistai, tariamai vadinami „teroristais“, tampa taikiniu. Kadangi visuotinis atšilimas nepripažįstamas, už klimato kaitą atsakingos tarnybos panaikintos, todėl kyla didelis pavojus, kad Paryžiaus susitarimas nebus įgyvendintas. Šioje srityje peticijos pateikėjai taip pat prašo ES užtikrinti, kad nebūtų parduota nė vieno Brazilijos produkto, jeigu šie produktai lėmė didesnį miškų kirtimą, vietinių žemių grobimą arba žmogaus teisių pažeidimus. Peticijos pateikėjai taip pat prašo remti Brazilijos pilietinę visuomenę ir stebėti žmogaus teisių, visų pirma vietos gyventojų ir aplinkos apsaugos gynėjų teisių, pažeidimus.

Thank you for your support, E. P.