Außenpolitik

1. Launched January 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticija vsebuje poziv k takojšnji ustavitvi pogajanj o sporazumu o prosti trgovini med EU in Mercosurjem. Vlagatelji peticije prosijo EU, naj s svojim vplivom prepreči poslabšanje stanja na področju človekovih pravic in okolja v Braziliji, saj sta spoštovanje in spodbujanje človekovih pravic poglavitna cilja Unije. Vlagatelji peticije trdijo, da brazilska vlada še naprej ogroža osnovno demokratično delovanje civilne družbe, saj je postalo ministrstvo za kmetijstvo odgovorno za razmejitev zemlje avtohtonih ljudstev, s čimer bo omogočilo še več živinoreje in gojenja soje, s tem pa pospešilo krčenje gozda. V peticiji nadalje opozarjajo, da naraščajo vdori na ozemlja avtohtonih ljudstev, aktivisti pa postajajo tarče, ki jih označujejo za domnevne teroriste. Zaradi zanikanja globalnega segrevanja so bili odpravljeni oddelki, odgovorni za podnebne spremembe, zato so možnosti za izvajanje Pariškega sporazuma resno ogrožene. V tem okviru vlagatelji peticije Unijo prosijo tudi, naj prepreči prodajo brazilskih proizvodov, zaradi katerih je prišlo do večjega krčenja gozdov, prisvajanja zemlje avtohtonih ljudstev ali kršitev človekovih pravic. Vlagatelji peticije prosijo tudi za podporo brazilski civilni družbi in spremljanje kršitev človekovih pravic, zlasti pravic avtohtonih ljudstev in okoljskih aktivistov.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international