Außenpolitik

Par ES un Mercosur brīvās tirdzniecības nolīgumu un jo īpaši par Brazīlijas gadījumu

E. P.
  1. Launched 15/01/2020

Lūgumrakstā pausts aicinājums nekavējoties pārtraukt sarunas par ES un Mercosur brīvās tirdzniecības nolīgumu. Lūgumraksta iesniedzēji lūdz ES izmantot savu ietekmi, lai novērstu cilvēktiesību un vides stāvokļa pasliktināšanos Brazīlijā, cilvēktiesību ievērošanu un veicināšanu, kas ir Savienības galvenais mērķis. Lūgumraksta iesniedzēji apgalvo, ka Brazīlijas valsts pārvalde joprojām apdraud pilsoniskās sabiedrības demokrātisko pamatfunkciju, jo Zemkopības ministrija ir atbildīga par vietējo zemes robežu noteikšanu, paverot ceļu lielākai liellopu un sojas ražošanas lauksaimniecības darbībai un tādējādi paātrinot mežu izciršanu. Lūgumrakstā papildus brīdināts par to vietējo teritoriju palielināšanos, kurām pievērsušies agresori, vajājot aktīvistus aktīvistiem, ar ieganstu, ka viņi esot „teroristi”. Noliedzot globālo sasilšanu, ir likvidēti par klimata pārmaiņām atbildīgie dienesti, un iespējas īstenot Parīzes nolīgumu ir nopietni apdraudētas. Šajā kontekstā lūgumraksta iesniedzēji lūdz ES arī garantēt, ka netiek pārdoti Brazīlijas ražojumi, ja šo produktu ražošana ir bijusi par iemeslu mežu izciršanai, izraisījuši zemes platību piesavināšanos vai cilvēktiesību pārkāpumus. Lūgumraksta iesniedzēji arī lūdz atbalstīt Brazīlijas pilsonisko sabiedrību un cilvēktiesību pārkāpumu novērošanu, jo īpaši attiecībā uz pirmiedzīvotājiem un vides aizstāvjiem.

Thank you for your support, E. P.