Handelspolitik

Z izzólámpák és az EU területén értékesített egyéb háztartási cikkek tervezett elavulásáról

André Kauper
  1. Launched 25/02/2020

A petíció benyújtója kifogásolja, hogy az egységes piacon gyakran fordulnak elő javíthatatlan termékek, és kéri, hogy korlátozzák a gyártók azon szabadságát, hogy tervezett elavulási stratégia szerint állítsanak elő árukat. A petíció benyújtója a korlátozott élettartammal rendelkező izzólámpák és olyan kávéfőzőgépek példáját említi, amelyek olcsó alkatrészeit se a gyártó, se a viszonteladó nem tudja pótolni vagy megjavítani. A petíció benyújtója aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy ez termelési és fogyasztási módszer se a fogyasztóknak, se a környezetnek nem kedvez, és a környezeti és éghajlatváltozási problémát súlyosbodásához fog vezetni. Az e trend hátterében álló kereskedési gyakorlatokat kartellszerűnek tartja, és új szabályozási stratégia kidolgozására szólít fel a fogyasztók és a környezet védelme érdekében.

Thank you for your support, André Kauper