Handelspolitik

Dėl suplanuoto elektros lempučių ir kitų ES parduodamų buitinių prietaisų nusidėvėjimo

André Kauper
  1. Launched 25/02/2020

Peticijos pateikėjas piktinasi, kad bendrojoje rinkoje vis plačiau prekiaujama nepataisomomis prekėmis ir ragina riboti gamintojų laisvę gaminti prekes pasitelkiant planuoto nusidėvėjimo strategiją. Peticijos pateikėjas kaip pavyzdį pateikia elektros lemputes su ribota degimo trukme ir kavos aparatus, pagamintus iš pigių detalių, kurių negalima pakeisti ir kurių nei gamintojas, nei platintojas negali pataisyti. Peticijos pateikėjas susirūpinęs, kad toks gamybos ir vartojimo būdas yra nepalankus nei vartotojams, nei aplinkai ir tik padidins aplinkos ir klimato kaitos problemas. Tokia tendencija grindžiamą komercinę praktiką jis vadina panašia į kartelį ir ragina priimti naują reglamentavimo strategiją, skirtą apsaugoti vartotojus ir aplinką.

Thank you for your support, André Kauper