Handelspolitik

относно планираното остаряване на електрически крушки и други битови продукти, продавани в ЕС

André Kauper
  1. Launched 25/02/2020

Вносителят на петицията възразява срещу разпространението и продажбата на единния пазар на продукти, които не могат да бъдат ремонтирани, и призовава за ограничаване на свободата на производителите да произвеждат стоки, за които важи стратегията на планираното остаряване. Вносителят на петицията се позовава на примера с електрическите крушки с ограничен срок на луминисцентност и машините за кафе, произведени с евтини компоненти, които не могат нито да бъдат заместени, нито да бъдат ремонтирани от производителите и търговците. Вносителят на петицията изразява загриженост, че този начин на производство и потребление не е благоприятен за потребителите, нито за околната среда, и ще доведе до влошаването на състоянието на околната среда и проблеми с изменението на климата. Той определя търговските практики в основата на тази тенденция като наподобяващи картел и призовава за нова стратегия за защита на потребителите и на околната среда.

Thank you for your support, André Kauper