Handelspolitik

Andre Kauper elektripirnide ja muude ELis müüdavate majapidamiskaupade taotluslikult lühikese kasutusea kohta

André Kauper
  1. Launched 25/02/2020

Petitsiooni esitaja on vastu asjaolule, et ühtsel turul müüakse valdavalt mitteparandatavaid tooteid, ning kutsub üles piirama tootjate vabadust kasutada kaupade tootmisel taotluslikult lühikese kasutusea strateegiat. Petitsiooni esitaja toob näiteks lühikese kasutuseaga elektripirnid ja kohvimasinad, mis on valmistatud odavatest osadest, mida tootjad ja edasimüüjad ei saa välja vahetada ega parandada. Petitsiooni esitaja on mures, et selline tootmis- ja tarbimisviis ei ole kasulik ei tarbijatele ega keskkonnale ning toob kaasa keskkonnaprobleemide ja kliimamuutustega seotud probleemide süvenemise. Ta leiab, et selle suundumuse aluseks olevad kaubandustavad meenutavad kartellitavasid, ning kutsub koostama uut reguleerimisstrateegiat tarbijate ja keskkonna kaitsmiseks.

Thank you for your support, André Kauper