Handelspolitik

O načrtovanem zastaranju žarnic in drugih gospodinjskih izdelkov v EU ,

André Kauper
  1. Launched 25/02/2020

Vlagatelj peticije nasprotuje razširjenosti prodaje nepopravljivih izdelkov na enotnem trgu in poziva k omejitvi proizvajalčeve svobode pri proizvodnji izdelkov s strategijo načrtovane zastaranosti. Vlagatelj kot primera navaja žarnice z omejenim trajanjem luminiscence in aparate za kavo, ki so narejeni iz poceni sestavnih delov, ki jih proizvajalci in prodajni posredniki ne morejo zamenjati ali popraviti. Vlagatelj peticije je zaskrbljen, ker takšen način proizvodnje in porabe ni ugoden ne za potrošnike ne za okolje in bo prinesel poslabšanje problemov okoljskih in podnebnih sprememb. Poslovno prakso, ki je povod za ta trend, je označil za podobno kartelom in pozval k sprejetju novih regulativnih strategij za zaščito potrošnikov in okolja.

Thank you for your support, André Kauper