Handelspolitik

O plánovanom zastarávaní žiaroviek a ďalších výrobkov pre domácnosť predávaných v EÚ

André Kauper
  1. Launched 25/02/2020

Predkladateľ petície sa ohradzuje proti všeobecnému rozšíreniu neopraviteľných výrobkov predávaných na jednotnom trhu a požaduje obmedzenie slobody výrobcov produkovať tovar, pri ktorom je naplánované zastarávanie. Poukazuje na príklad žiaroviek s obmedzeným časom svietivosti a kávovarov vyrobených z lacných komponentov, ktoré výrobcovia ani predajcovia nedokážu nahradiť ani opraviť. Predkladateľa znepokojuje, že takýto spôsob výroby a spotreby nie je výhodný ani pre spotrebiteľov, ani pre životné prostredie, a prinesie zhoršenie environmentálnych a klimatických problémov. Obchodné praktiky, ktoré stoja za týmto trendom, označuje za kartelové, a vyzýva na novú regulačnú stratégiu na ochranu spotrebiteľa a životného prostredia

Thank you for your support, André Kauper