Handelspolitik

Par kvēlspuldžu un citu ES pārdoto mājsaimniecības preču plānotu nolietojumu

André Kauper
  1. Launched 25/02/2020

Lūgumraksta iesniedzējs iebilst pret vienotajā tirgū pārdoto neremontējamo preču izplatību un aicina ierobežot ražotāju brīvību ražot preces atbilstoši plānota nolietojuma stratēģijai. Lūgumraksta iesniedzējs kā piemēru norāda kvēlspuldzes ar ierobežotu luminiscences ilgumu un kafijas automātus, kas izgatavoti no lētām sastāvdaļām, kuras ražotāji un tālākpārdevēji nevar ne nomainīt, ne salabot. Lūgumraksta iesniedzējs pauž bažas, ka šāds ražošanas un patēriņa veids nav labvēlīgs ne patērētājiem, ne videi un ka tas tikai saasinās vides un klimata pārmaiņu problēmas. Tirdzniecības praksi, kas ir šīs tendences pamatā, viņš uzskata par karteli un aicina izstrādāt jaunu reglamentējošu stratēģiju, lai aizsargātu patērētājus un vidi.

Thank you for your support, André Kauper