Arbeit

Z ideiglenesen alkalmazott köztisztviselőkkel szemben a spanyol állami hatóságok által alkalmazott, az 1999/70/EK irányelvet sértő megkülönböztetésről  

ACCION SINDICAL INDEPENDIENTE DE JUSTICIA
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
870 Supporters 870 in Europäische Union
100% from 500 for quorum
  1. Launched May 2020
  2. Time remaining 14 days
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

A petíció benyújtója kifogásolja, hogy a spanyol hatóságok megsértik az ESZSZ, az UNICE és a CEEP által a határozott ideig tartó munkaviszonyról kötött keretmegállapodásról szóló 1999. június 28-i 1999/70/EK tanácsi irányelvet, valamint a határozott idejű szerződések visszaélésszerű használatáról szóló 2018. május 31-i európai parlamenti állásfoglalást, mivel súlyosan aláássák a bírósági tisztviselők munkakörülményeit. A petíció benyújtója rámutat, hogy a spanyol hatóságok ismételten és folyamatosan megsértik ezt a jogalkotási aktust. A petíció benyújtója az 1999/70/EK irányelv megfelelő átültetését kéri az „Administración de Justicia”-nál dolgozó ideiglenes köztisztviselők határozott idejű szerződéseivel való visszaélést szankcionáló hatékony és visszatartó erejű mechanizmusok tekintetében, mivel e határozott idejű szerződések állandó szerződésekké alakítása az egyetlen olyan lehetőség, amely megfelel az 1999/70/EK irányelvnek. Kéri továbbá, hogy az „Administración de Justicia” általános jogi és igazgatási részlegei számára összehívott kiválasztási eljárásokat töröljék mindaddig, amíg a fent említett irányelvnek a határozott idejű szerződésekkel való visszaélés esetén alkalmazandó szankciókra vonatkozó rendelkezéseit megfelelően át nem ültetik.

Thank you for your support, ACCION SINDICAL INDEPENDIENTE DE JUSTICIA

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international