Arbeit

U ime udruge „Asociación Sindical Independiente de Justicia”, o diskriminaciji javnih tijela prema privremenim javnim dužnosnicima u Španjolskoj, čime se krši Direktiva 1999/70/EZ

ACCION SINDICAL INDEPENDIENTE DE JUSTICIA
  1. Launched 08/05/2020
  2. Time remaining 10 months

Podnositelj predstavke žali se da javna tijela u Španjolskoj krše Direktivu Vijeća 1999/70/EZ od 28. lipnja 1999. o Okvirnom sporazumu o radu na određeno vrijeme koji su sklopili ETUC, UNICE i CEEP i Rezoluciju Europskog parlamenta od 31. svibnja 2018. o zlouporabi ugovora na određeno vrijeme, čime se ozbiljno narušavaju radni uvjeti sudskih službenika. Podnositelj predstavke ističe da španjolske vlasti opetovano i ustrajno krše navedeni zakonodavni akt. Podnositelj predstavke poziva na ispravno prenošenje Direktive 1999/70/EZ u pogledu učinkovitih i odvraćajućih mehanizama kojima se kažnjava zlouporaba ugovora o radu na određeno vrijeme privremenih javnih dužnosnika koji rade za „Administración de Justicia” [pravosuđe], pri čemu jedinu opciju koja je u skladu s Direktivom 1999/70/EZ predstavlja pretvaranje tih ugovora na određeno vrijeme u ugovore na neodređeno vrijeme. Također poziva da se zaustave pokrenuti postupci odabira za opće pravne i administrativne odjele „Administración de Justicia” do donošenja odredbi prethodno navedene Direktive u pogledu kazni za zlouporabu ugovora na određeno vrijeme.

Thank you for your support, ACCION SINDICAL INDEPENDIENTE DE JUSTICIA