Arbeit

Par diskrimināciju Spānijas valsts iestāžu attieksmē pret pagaidu ierēdņiem, pārkāpjot Direktīvu 1999/70/EK

ACCION SINDICAL INDEPENDIENTE DE JUSTICIA
  1. Launched 08/05/2020
  2. Time remaining 9 months

Lūgumraksta iesniedzējs sūdzas, ka Spānijas valsts iestādes pārkāpj Padomes 1999. gada 28. jūnija Direktīvu 1999/70/EK par ETUC, UNICE un CEEP noslēgto pamatnolīgumu par darbu uz noteiktu laiku un Eiropas Parlamenta 2018. gada 31. maija rezolūciju par līgumu uz noteiktu laiku ļaunprātīgu izmantošanu, kas nopietni pasliktina tiesu ierēdņu darba apstākļus. Lūgumraksta iesniedzējs norāda, ka Spānijas iestādes atkārtoti un pastāvīgi pārkāpj minēto tiesību aktu. Lūgumraksta iesniedzējs prasa pareizi transponēt Direktīvu 1999/70/EK attiecībā uz efektīviem un preventīviem mehānismiem, lai noteiktu sankcijas par pagaidu ierēdņu, kuri strādā Administración de Justicia [Tiesu iestādē], līgumu uz noteiktu laiku ļaunprātīgu izmantošanu, un norāda, ka šo līgumu uz noteiktu laiku pārveidošana par līgumiem uz nenoteiktu laiku ir vienīgā iespēja, kas atbilst Direktīvai 1999/70/EK. Viņš arī prasa atcelt atlases procedūras, kas izsludinātas saistībā ar Administración de Justicia vispārējām juridiskajām un administratīvajām nodaļām, līdz tiks pareizi transponēti iepriekš minētās direktīvas noteikumi par sankcijām attiecībā uz līgumu uz noteiktu laiku ļaunprātīgu izmantošanu.

Thank you for your support, ACCION SINDICAL INDEPENDIENTE DE JUSTICIA