Arbeit

Ki jo vlaga Israel Fulgencio, državljan Španije, v imenu združenja „Asociación Sindical Independiente de Justicia“

ACCION SINDICAL INDEPENDIENTE DE JUSTICIA
  1. Launched 08/05/2020
  2. Time remaining 9 months

Vlagatelj peticije se pritožuje, da javni organi v Španiji z resnim poslabševanjem delovnih pogojev sodnih uradnikov kršijo direktivo Sveta 1999/70/ES z dne 28. junija 1999 o okvirnem sporazumu o delu za določen čas, ki so ga sklenili ETUC, UNICE in CEEP, in resolucijo Evropskega parlamenta z dne 31. maja 2018 o zlorabi pogodb o zaposlitvi za določen čas. Vlagatelj peticije opozarja, da španski organi večkrat in neprestano kršijo ta zakonodajni akt. Vlagatelj peticije poziva k pravilnemu prenosu Direktive 1999/70/ES v zvezi z učinkovitimi in odvračilnimi mehanizmi, ki kaznujejo zlorabo pogodb o zaposlitvi za določen čas za začasne javne uslužbence, ki delajo za „Administración de Justicia“ [pravosodje], pri čemer je pretvorba teh pogodb o zaposlitvi za določen čas v pogodbe za nedoločen čas edina možnost, ki je v skladu z Direktivo 1999/70/ES. Prav tako poziva k preklicu izbirnih postopkov za splošne pravne in upravne oddelke „Administración de Justicia“, dokler določbe omenjene direktive o kaznih za zlorabo pogodb o zaposlitvi za določen čas niso pravilno prenesene.

Thank you for your support, ACCION SINDICAL INDEPENDIENTE DE JUSTICIA