Arbeit

Kuriąasociacijos „Asociación Sindical Independiente de Justicia“ vardu pateikė Ispanijos pilietis Israel Fulgencio, dėl Ispanijos valdžios institucijų diskriminuojančio elgesio su laikinaisiais valstybės tarnautojais, kuriuo pažeidžiama Direktyva 1999/70/EB.

ACCION SINDICAL INDEPENDIENTE DE JUSTICIA
  1. Launched 08/05/2020
  2. Time remaining 10 months

Peticijos pateikėjas skundžiasi, kad Ispanijos valdžios institucijos pažeidžia 1999 m. birželio 28 d. Tarybos direktyvą 1999/70/EB dėl Europos profesinių sąjungų konfederacijos (ETUC), Europos pramonės ir darbdavių konfederacijų sąjungos (UNICE) ir Europos įmonių, kuriose dalyvauja valstybė, centro (CEEP) bendrojo susitarimo dėl darbo pagal terminuotas sutartis ir 2018 m. gegužės 31 d. Europos Parlamento rezoliuciją dėl piktnaudžiavimo sudarant terminuotas darbo sutartis, rimtai pakenkdamos teismo pareigūnų darbo sąlygoms. Peticijos pateikėjas nurodo, kad Ispanijos valdžios institucijos nuolat pažeidinėja minėtą teisės aktą. Peticijos pateikėjas ragina tinkamai perkelti Direktyvą 1999/70/EB į nacionalinę teisę, t. y. nuostatas, susijusias su veiksmingais ir atgrasomais mechanizmais, kuriais baudžiama už piktnaudžiavimą terminuotomis darbo sutartimis su laikinaisiais valstybės tarnautojais, dirbančiais „Administración de Justicia“ (teisminėje institucijoje), o šių terminuotų darbo sutarčių pakeitimas neterminuotomis yra vienintelė galimybė, atitinkanti Direktyvos 1999/70/EB nuostatas. Jis taip pat ragina panaikinti „Administración de Justicia“ bendrųjų teisės ir administravimo skyrių atrankos procedūras, kol bus tinkamai perkeltos minėtos direktyvos nuostatos dėl sankcijų už piktnaudžiavimą terminuotomis darbo sutartimis.

Thank you for your support, ACCION SINDICAL INDEPENDIENTE DE JUSTICIA