Arbeit

Jménem odborového sdružení„Asociación Sindical Independiente de Justicia“, ve věci diskriminačního zacházení s veřejnými zaměstnanci na dobu určitou ze strany státních orgánů ve Španělsku, čímž se porušuje směrnice 1999/70/ES

ACCION SINDICAL INDEPENDIENTE DE JUSTICIA
  1. Launched 08/05/2020
  2. Time remaining 10 months

Předkladatel si stěžuje na to, že veřejné orgány ve Španělsku porušují směrnici Rady 1999/70/ES ze dne 28. června 1999 o rámcové dohodě o pracovních poměrech na dobu určitou uzavřené mezi organizacemi UNICE, CEEP a ETUC a usnesení Evropského parlamentu ze dne 31. května 2018 o zneužívání pracovních smluv na dobu určitou, a tím závažně zhoršují pracovní podmínky soudních úředníků. Předkladatel petice poukazuje na to, že španělské orgány uvedený právní akt opakovaně a stále porušují. Předkladatel vyzývá k tomu, aby byla směrnice 1999/70/ES správně provedena ve vnitrostátním právu, pokud jde o účinný a odstrašující mechanismus sankcionující zneužívání smluv na dobu určitou pro veřejné zaměstnance soudní správy „Administración de Justicia“ [soudní moc] na dobu určitou, přičemž změna těchto pracovních smluv na dobu určitou na stálé smlouvy je jedinou možností, jež je v souladu se směrnicí 1999/70/ES. Rovněž vyzývá k tomu, aby byl zrušen proces výběru do všeobecných a správních oddělení soudní správy ‘Administración de Justicia’, dokud nebudou řádně provedena ustanovení výše uvedené směrnice týkající se sankcí za zneužívání smluv na dobu určitou.

Thank you for your support, ACCION SINDICAL INDEPENDIENTE DE JUSTICIA