Bildung

W sprawie wpływu diety opartej na produktach pochodzenia zwierzęcego na środowisko naturalne i zdrowie

Felice Schulze
Collection finished
  1. Launched January 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Składająca petycję zwraca się do Unii Europejskiej o wprowadzenie środków mających na celu edukację społeczeństwa i pracowników służby zdrowia w zakresie poważnego negatywnego wpływu diety opartej na produktach pochodzenia zwierzęcego na środowisko naturalne i zdrowie, w przeciwieństwie do pozytywnego wpływu diety opartej na produktach pochodzenia roślinnego. Składająca petycję zwraca uwagę na fakt, że większości zgonów w świecie zachodnim z takich przyczyn jak choroba serca, rak i cukrzyca można w dużej mierze zapobiec, przestrzegając diety opartej na produktach pochodzenia roślinnego. Składająca petycję wzywa Unię Europejską do przeznaczenia wystarczających środków finansowych na edukację ludzi w zakresie negatywnych skutków diety opartej na produktach pochodzenia zwierzęcego na środowisko i zdrowie, aby umożliwić stopniowe przechodzenie na dietę opartą na produktach pochodzenia roślinnego.

Thank you for your support, Felice Schulze

openPetition international