Bildung

Ve věci dopadu stravy založené na živočišných produktech na životní prostředí a zdraví

Felice Schulze
  1. Launched 14/01/2020

Předkladatelka petice žádá, aby Evropská unie zavedla opatření za účelem vzdělávání odborníků ve veřejné správě a zdravotníků ve věci značného negativního dopadu stravování založeného na živočišných produktech na životní prostředí a na zdraví na rozdíl od pozitivního dopadu stravování založeného na rostlinných produktech. Předkladatelka poukazuje na to, že je možné do značné míry předcházet většině úmrtí v západním světě, například v důsledku srdečních onemocnění, rakoviny a diabetu, pokud se lidé rozhodnou pro stravování založené na rostlinných produktech. Předkladatelka vyzývá Evropskou unii, aby vyčlenila dostatečné finanční prostředky na vzdělávání lidí na téma negativních důsledků, které má stravování založené na živočišných produktech na životní prostředí a na zdraví, tak aby postupně došlo k přechodu na stravování založené na rostlinných produktech.

Thank you for your support, Felice Schulze