Bildung

O vplyve živočíšnej stravy na životné prostredie a zdravie

Felice Schulze
  1. Launched 14/01/2020

Predkladateľka petície žiada, aby Európska únia zaviedla opatrenia na osvetu verejných a zdravotníckych pracovníkov o významnom negatívnom vplyve živočíšnej stravy na životné prostredie a zdravie na rozdiel od pozitívneho vplyvu rastlinnej stravy. Predkladateľka petície poukazuje na to, že väčšine úmrtí v západnom svete, napríklad v dôsledku srdcových chorôb, rakoviny a cukrovky, by sa mohlo vo veľkej miere zabrániť, ak by sa ľudia stravovali na rastlinnej báze. Predkladateľka petície žiada, aby Európska únia vyčlenila dostatočné finančné prostriedky na vzdelávanie ľudí o negatívnych účinkoch živočíšnej stravy na životné prostredie a zdravie s cieľom postupne prejsť na rastlinnú stravu.

Thank you for your support, Felice Schulze