Soziales

Ve věci upírání zdravotní péče osobám se zdravotním postižením v Rumunsku

Constantin Vladescu
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Předkladatel petice má vážné zdravotní postižení: trpí cukrovkou, má amputovanou nohu a zcela ochrnutou ruku. Stěžuje si, že mu rumunské orgány, zejména Národní zdravotní pojišťovna (CNAS), upírají přístup k odpovídající protéze a elektrickému invalidnímu vozíku, a to v rozporu s Úmluvou OSN o právech osob se zdravotním postižením (CRPD) a s platnými rumunskými právními předpisy. V důsledku toho je zcela nepohyblivý na lůžku a má velmi nízkou kvalitu života. Předkladatel upozorňuje, že situace, jako je ta jeho, jsou velmi časté, ale že všeobecně rozšířená korupce a nekompetentnost v rumunském státním systému zdravotní péče a v rámci vnitrostátního orgánu pro osoby se zdravotním postižením (ANPD) odrazuje mnoho zranitelných zdravotně postižených od toho, aby se domáhali svých práv a nároků.

Thank you for your support, Constantin Vladescu