Soziales

Fogyatékossággal élő személyeknek nyújtott egészségügyi szolgáltatások megtagadásáról Romániában

Constantin Vladescu
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

A petíció benyújtója maga is súlyos fogyatékossággal él: cukorbeteg, lábát amputálták és egyik karja teljesen lebénult. A petíció benyújtója kifogásolja, hogy a román hatóságok, különösen a Nemzeti Egészségbiztosítási Ház (CNAS) a fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ-egyezményt és a hatályos román jogszabályokat megsértve megtagadja tőle a hozzáférést megfelelő protézisekhez és elektromos kerekesszékhez. Ennek következtében teljesen mozdulatlanul fekszik az ágyban, és életminősége rendkívül rossz. A petíció benyújtója rámutat arra, hogy nagyon gyakran fordul elő ilyen helyzet, de a román nemzeti egészségügyi rendszerben és a fogyatékossággal élő személyek nemzeti hatóságánál (ANPD) széles körben elterjedt korrupció és hozzá nem értés visszatartja a fogyatékossággal élő, rendkívül kiszolgáltatott személyeket a jogaik és jogosultságaik érvényesítésétől.

Thank you for your support, Constantin Vladescu