Soziales

Constantin Vlădescu puudega inimestele tervishoiuteenuste osutamisest keeldumise kohta Rumeenias

Constantin Vladescu
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Petitsiooni esitaja on raske puudega: tal on diabeet, tema jalg amputeeriti ja käsivars täielikult halvatud. Ta kaebab, et Rumeenia ametiasutused, eelkõige riiklik haigekassa (CNAS), ei võimalda talle asjakohaseid proteese ja elektrilist ratastooli, mis on vastuolus ÜRO puuetega inimeste õiguste konventsiooni ja Rumeenia kehtivate õigusaktidega. Seetõttu lamab ta liikumatult voodis ja ta elukvaliteet on väga madal. Petitsiooni esitaja juhib tähelepanu, et sarnased olukorrad on väga sagedad, kuid Rumeenia riiklikus tervishoiusüsteemis ja Puuetega Inimeste Kojas (ANPD) vohava korruptsiooni ja kõnealuste struktuuride ebapädevuse tõttu ei söanda väga haavatavad puudega inimesed oma õigusi taga nõuda.

Thank you for your support, Constantin Vladescu