Soziales

Constantin Vladescu
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Vlagatelj peticije je težek invalid: ima sladkorno bolezen, amputirano nogo in popolnoma paralizirano roko. Trdi, da so mu romunski organi, zlasti nacionalni zavod za zdravstveno zavarovanje (CNAS), zavrnili dostop do primerne protetike in električnega invalidskega vozička, s čimer so kršili Konvencijo ZN o pravicah invalidov (CRPD) in veljavno romunsko zakonodajo. Zaradi tega je priklenjen na posteljo, kakovost njegovega življenja pa je zelo slaba. Vlagatelj poudarja, da so podobni primeri zelo pogosti, vendar široko razširjena korupcija in nesposobnost romunskega sistema zdravstvenega varstva ter nacionalnega organa za invalide (ANPD) odvračata zelo ranljive invalide od tega, da bi se borili za svoje pravice.

Thank you for your support, Constantin Vladescu