Soziales

Par veselības aprūpes pakalpojumu liegšanu personām ar invaliditāti Rumānijā

Constantin Vladescu
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Lūgumraksta iesniedzējam ir smaga invaliditāte: viņam ir diabēts, amputēta kāja un pilnībā paralizēta roka. Viņš sūdzas par to, ka Rumānijas valsts iestādes, jo īpaši Valsts veselības apdrošināšanas sabiedrība (CNAS), viņam liedz saņemt atbilstošas protēzes un motorizētu ratiņkrēslu, tādējādi pārkāpjot ANO Konvenciju par personu ar invaliditāti tiesībām (CRPD) un spēkā esošos Rumānijas tiesību aktus. Tādēļ viņš ir spiests nekustīgi gulēt gultā, un viņa dzīves kvalitāte ir ļoti zema. Lūgumraksta iesniedzējs norāda, ka šādas situācijas ir ļoti biežas, taču Rumānijas valsts veselības aprūpes sistēmā un Valsts iestādē personām ar invaliditāti (ANPD) valdošā plašā korupcija un nekompetence attur neaizsargātās personas ar invaliditāti no savu tiesību aizstāvēšanas.

Thank you for your support, Constantin Vladescu