Soziales

O odmietnutí služieb zdravotnej starostlivosti pre osoby so zdravotným postihnutím v Rumunsku

Constantin Vladescu
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Predkladateľ petície je zdravotne vážne postihnutý: má cukrovku, amputovanú nohu a úplne paralyzované rameno. Sťažuje sa, že rumunské orgány, najmä Národná komora zdravotného poistenia (CNAS), mu odopreli prístup k primeranej protéze a invalidnému vozíku, čo je v rozpore s Dohovorom OSN o právach osôb so zdravotným postihnutím a platnými rumunskými právnymi predpismi. V dôsledku toho je úplne znehybnený na lôžku a má veľmi nízku kvalitu života. Predkladateľ petície poukazuje na to, že situácie, ako je jeho, sú veľmi časté, ale že rozšírená korupcia a nespôsobilosť rumunského národného systému zdravotnej starostlivosti a Národného orgánu pre osoby so zdravotným postihnutím (ANPD) odrádzajú veľmi zraniteľné osoby so zdravotným postihnutím, aby si uplatnili svoje práva a nároky.

Thank you for your support, Constantin Vladescu