Soziales

Privind privarea de servicii de sănătate a persoanelor cu dizabilități din România

Constantin Vladescu
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Petiționarul are o dizabilitate gravă; acesta suferă de diabet, are un picior amputat și un braț paralizat total. El se plânge că autoritățile române, mai exact Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) îi refuză accesul la protezele necesare și la un fotoliu rulant electric și încalcă Convenția Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu handicap (CRPD) și legislația română în vigoare. Prin urmare, petiționarul este permanent imobilizat la pat, iar calitatea vieții sale este grav afectată. Petiționarul subliniază că astfel de situații sunt foarte frecvent întâlnite, însă corupția larg răspândită și incompetența de care dau dovadă sistemul național de sănătate din România și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD) descurajează persoanele foarte vulnerabile din a-și revendica drepturile și beneficiile.

Thank you for your support, Constantin Vladescu