Rechtstaatlichkeit

Ve věci údajného nezákonného předání jeho dětí k osvojení bez rodičovského souhlasu ze strany orgánů Spojeného království

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Předkladatel petice a jeho manželka jsou indickými občany žijícími ve Spojeném království. Předkladatel tvrdí, že sociální služba (místní orgán) nespravedlivě odebrala v roce 2015 rodičům jeho dvě malé děti. Předkladatel a jeho manželka tvrdí, že od té doby nesměli své děti vidět ani s nimi mluvit po telefonu. Manželka předkladatele, která čekala své třetí dítě, mezitím opustila Spojené království, protože se obávala, že by jí úřady mohly třetí dítě odebrat, kdyby se narodilo ve Spojeném království. V únoru 2016 povolil soud pro rodinné záležitosti místnímu orgánu, aby děti předkladatele předal k osvojení. Odvolání předkladatele proti rozhodnutí soudu pro rodinné záležitosti bylo zamítnuto, stejně jako jeho pokus předložit věc k Nejvyššímu soudu Spojeného království. Na základě článků 8 a 6 Evropské úmluvy o lidských právech předložil žádost Evropskému soudu pro lidská práva, která byla prohlášena za nepřípustnou, neboť byla stížnost podána příliš pozdě.Předkladatel žádá Parlament, aby zasáhl a pomohl repatriaci jeho dětí do jejich domovské země a opětovnému sloučení rodiny.

Thank you for your support, E. P.