Rechtstaatlichkeit

Polgár által benyújtott 0321/2018. számú petíció gyermekei az Egyesült Királyság hatóságai általi állítólagos erőszakos, szülői beleegyezés nélkül történt örökbe adásáról 

E. P.
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
0 Supporters 0 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Collection yet 5 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

A petíció benyújtója és a felesége az Egyesült Királyságban élő indiai állampolgárok. A petíció benyújtója azt állítja, hogy 2015-ben kettő kiskorú gyermekét erőszakosan elvették a szociális szolgálatok (a helyi hatóság). A petíció benyújtója és a felesége állítása szerint azóta nem láthatták a gyermekeiket és telefonon sem beszélhettek velük. Eközben a petíció benyújtójának felesége, aki a harmadik gyerekükkel várandós, elhagyta az Egyesült Királyságot, mivel aggódott, hogy a harmadik gyermekét is elvihetik a hatóságok, ha az Egyesült Királyságban születik meg. 2016 februárjában a családjogi bíróság engedélyezte a helyi hatóságnak, hogy a petíció benyújtójának gyermekeit örökbe adják. A petíció benyújtójának a családjogi bíróság döntése elleni fellebbezését nem fogadták el, valamint az arra tett kísérletét sem, hogy az ügyet az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bírósága elé vigye. Az Emberi Jogok Európai Bíróságának az emberi jogok európai egyezményének 8. és 6. cikke értelmében egy kérvényt nyújtott be, amelyet elfogadhatatlannak nyilvánítottak, mivel túl későn tett panaszt.A petíció benyújtója kéri a Parlamentet, hogy avatkozzon közbe és segítse a gyermekei visszajutását a szülőföldjükre, valamint a családjukkal való egyesülést.

Thank you for your support, E. P.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now