Rechtstaatlichkeit

O domnevni zlorabi javnih organov Združenega kraljestva pri namestitvi njegovih otrok brez soglasja staršev ,

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Vlagatelj peticije in njegova žena sta indijska državljana, ki živita v Združenem kraljestvu. Vlagatelj peticije trdi, da je socialna služba (lokalni organ) njegova mladoletna otroka leta 2015 neupravičeno odvzela staršem. Z ženo trdita, da svojih otrok nista smela videti ali z njima govoriti po telefonu. Medtem je vlagateljeva žena, ki je bila tretjič noseča, zapustila Združeno kraljestvo, saj se je bala, da bi ji oblasti lahko odvzele še tretjega otroka, če bi bil rojen v Združenem kraljestvu. Družinsko sodišče je februarja 2016 pooblastilo lokalni organ, da njegova otroka da v posvojitev.Pritožba vlagatelja peticije zoper odločitev družinskega sodišča je bila zavrnjena, prav tako kot njegov poskus, da bi zadevo predložil vrhovnemu sodišču Združenega kraljestva. Vložil je vlogo pri Evropskem sodišču za človekove pravice na podlagi členov 8 in 6 Evropske konvencije o človekovih pravicah, ki je bila razglašena za nedopustno, saj je bila pritožba vložena prepozno.Vlagatelj peticije poziva Parlament, naj posreduje in pomaga pri tem, da bi bili njegovi otroci vrnjeni v domovino ter ponovno združeni s svojo družino.

Thank you for your support, E. P.