Rechtstaatlichkeit

Privind presupusul plasament abuziv al copiilor săi, în absența consimțământului părinților, de către autoritățile din Regatul Unit

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Petiționarul și soția sa sunt resortisanți indieni care locuiesc în Regatul Unit. Petiționarul pretinde că serviciile sociale (autoritatea locală) i-au luat abuziv pe cei doi copii ai săi minori de la părinți în 2015. De atunci, petiționarului și soției sale nu le-a fost permis să își vadă copiii sau să vorbească cu ei la telefon. Între timp, soția petiționarului, care era însărcinată cu cel de-al treilea copil, a părăsit Regatul Unit, deoarece se temea că autoritățile i-ar putea lua și cel de-al treilea copil dacă acesta se năștea în Regatul Unit. În februarie 2016, Tribunalul pentru litigii de familie a autorizat autoritatea locală să plaseze copiii petiționarului pentru adopție. Au fost respinse atât apelul petiționarului împotriva hotărârii Tribunalului pentru litigii de familie, cât și încercarea acestuia de a înainta dosarul Curții Supreme a Regatului Unit. Petiționarul a depus o cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în temeiul articolelor 8 și 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care a fost declarată inadmisibilă, deoarece plângerea a fost înaintată mult prea tardiv.Petiționarul solicită Parlamentului să intervină și să ofere ajutor pentru returnarea copiilor săi în țara lor natală și pentru reîntregirea familiei.

Thank you for your support, E. P.