Rechtstaatlichkeit

O navodnom nasilnom smještanju njegove djece bez pristanka roditelja koje su provela tijela Ujedinjene Kraljevine

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Podnositelj predstavke i njegova supruga indijski su državljani koji žive u Ujedinjenoj Kraljevini. Podnositelj predstavke tvrdi da su socijalne službe (lokalno tijelo) 2015. nasilno odvele njegovo dvoje maloljetne djece od roditelja. Podnositelj predstavke i njegova supruga tvrde da im od tada nije dopušteno vidjeti djecu niti s njima razgovarati telefonom. U međuvremenu je supruga podnositelja predstavke, koja je očekivala njihovo treće dijete, napustila Ujedinjenu Kraljevinu jer se bojala da bi joj nadležna tijela mogla oduzeti i treće dijete ako se rodi u Ujedinjenoj Kraljevini. Obiteljski sud odobrio je u veljači 2016. lokalnom tijelu da djecu podnositelja predstavke dade na posvajanje. Žalba podnositelja predstavke na odluku obiteljskog suda odbačena je, kao i njegov pokušaj da slučaj dovede pred Vrhovni sud Ujedinjene Kraljevine. Podnio je zahtjev Europskom sudu za ljudska prava na temelju članaka 8. i 6. Europske konvencije o ljudskim pravima, koji je proglašen nedopuštenim jer je pritužba podnesena prekasno.Podnositelj predstavke traži od Parlamenta da intervenira i pomogne njegovoj djeci da budu vraćeni u svoju domovinu i ponovno ujedinjeni sa svojom obitelji.

Thank you for your support, E. P.