Gesundheit

Ve věci toxické otravy kontrastní látkou Dotarem při lékařském vyšetření v Řecku

Παναγιώτης Καραπαναγιώτης
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Předkladatel tvrdí, že léčivý přípravek Dotarem (kontrastní látka pro obrazové snímání obsahující gadolinium), který je na trhu v Evropské unii používán při lékařském vyšetření využívajícím magnetickou rezonanci, mu způsobil vážnou toxickou otravu. Zejména tvrdí, že ledviny látku do týdne nevyloučily tak, jak bylo uvedeno v příbalovém letáku, a že tři a půl měsíce po užití přípravku mu bylo diagnostikováno třikrát větší množství gadolinia v moči než je maximální přijatelná hodnota. Také tvrdí, že v důsledku toho se mu v těle vyvinula systémová fibróza, která znatelně poškodila jeho pokožku, oči a obličej. Dále tvrdí, že trpí vážnou fyzickou únavou. Žádá, aby byla přijata veškerá nezbytná opatření, která zajistí veřejné zdraví občanů EU. Také žádá, aby mu výrobce Dotaremu poskytl odškodnění a aby byl přijat na specializovanou kliniku v EU, kde z jeho těla gadolinium vyloučí.

Thank you for your support, Παναγιώτης Καραπαναγιώτης
pro