Gesundheit

Ve věci toxické otravy kontrastní látkou Dotarem při lékařském vyšetření v Řecku

Petitioner
15 Supporters 15 in European Union
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatel tvrdí, že léčivý přípravek Dotarem (kontrastní látka pro obrazové snímání obsahující gadolinium), který je na trhu v Evropské unii používán při lékařském vyšetření využívajícím magnetickou rezonanci, mu způsobil vážnou toxickou otravu. Zejména tvrdí, že ledviny látku do týdne nevyloučily tak, jak bylo uvedeno v příbalovém letáku, a že tři a půl měsíce po užití přípravku mu bylo diagnostikováno třikrát větší množství gadolinia v moči než je maximální přijatelná hodnota. Také tvrdí, že v důsledku toho se mu v těle vyvinula systémová fibróza, která znatelně poškodila jeho pokožku, oči a obličej. Dále tvrdí, že trpí vážnou fyzickou únavou. Žádá, aby byla přijata veškerá nezbytná opatření, která zajistí veřejné zdraví občanů EU. Také žádá, aby mu výrobce Dotaremu poskytl odškodnění a aby byl přijat na specializovanou kliniku v EU, kde z jeho těla gadolinium vyloučí.

openPetition international