Gesundheit

относно токсично отравяне с веществото с кръстосана поляризация Dotarem след извършен медицински преглед в Гърция

Παναγιώτης Καραπαναγιώτης
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Вносителят на петицията твърди, че лекарственият продукт Dotarem (базиран на гадолиний контрастен агент за изображения), който се предлага на пазара на ЕС и се използва по време на процедурата за медицински преглед с ядрено-магнитен резонанс (ЯМР), му е причинил сериозно токсично отравяне. Вносителят на петицията твърди по-специално, че лекарственият продукт не е бил елиминиран от бъбреците в рамките на една седмица, както е посочено в листовката на продукта, и че 3,5 месеца след приема на лекарствения продукт е било диагностицирано, че количеството гадолиний, съдържащо се в урината му, е 3 пъти над максимално допустимата граница. Той също твърди, че в резултат на това е развил системна фиброза по цялото си тяло, с видими увреждания на кожата, очите, лицето и тежко физическо изтощение. Вносителят на петицията призовава да бъдат взети всички необходими мерки за осигуряване на общественото здраве на гражданите на ЕС. За себе си той изисква да бъде обезщетен от производителя на Dotarem и да бъде приет в специализирана клиника на ЕС за отстраняването на гадолиния от тялото му.

Thank you for your support, Παναγιώτης Καραπαναγιώτης
pro