Gesundheit

O otrave kontrastnou látkou Dotarem v dôsledku lekárskeho vyšetrenia v Grécku

Παναγιώτης Καραπαναγιώτης
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Predkladateľ petície tvrdí, že liek Dotarem (kontrastná látka obsahujúca gadolínium), ktorý je uvedený na trh v Európskej únii a používa sa počas lekárskych vyšetrení prostredníctvom magnetickej rezonancie (MRI), mu spôsobil závažnú otravu. Konkrétne tvrdí, že liek nebol vylúčený obličkami do jedného týždňa, ako sa uvádza v príbalovom letáku, a že 3,5 mesiaca po podaní lieku mu bolo v moči diagnostikované trojnásobne vyššie množstvo gadolínia, než je maximálny prijateľný limit. Tvrdí tiež, že v dôsledku toho sa u neho rozvinula systémová fibróza, ktorá mu zasiahla celé telo a spôsobila zjavné škody na pokožke, očiach, tvári a vážne fyzické vyčerpanie. Žiada, aby sa prijali všetky potrebné opatrenia na zabezpečenie verejného zdravia občanov EÚ, aby ho výrobca lieku Dotarem odškodnil a aby bol prijatý na špecializovanú kliniku EÚ, kde mu bude gadolínium odstránené z tela.

Thank you for your support, Παναγιώτης Καραπαναγιώτης
pro