Gesundheit

Par toksisku saindēšanos ar šķērspolarizācijas vielu Dotarem pēc medicīniskās pārbaudes Grieķijā

Παναγιώτης Καραπαναγιώτης
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka zāles Dotarem (kontrastviela uz gadolīnija bāzes), kas tiek tirgota Eiropas Savienībā un ko izmanto magnētiskās rezonanses (MRI) izmeklējumos, viņam izraisīja nopietnu toksisku saindēšanos. Viņš apgalvo, ka nieres nespēja izvadīt šo medikamentu no organisma vienas nedēļas laikā, kā norādīts medikamenta lietošanas instrukcijā, un ka 3,5 mēnešus pēc medikamenta ievadīšanas tika konstatēts, ka gadolīnija daudzums urīnā ir trīs reizes lielāks par maksimāli pieļaujamo daudzumu. Viņš arī apgalvo, ka tā rezultātā visā ķermenī ir attīstījusies sistēmiskā fibroze, izraisot acīmredzamu kaitējumu ādai, acīm un sejai un nopietnu fizisku izsīkumu. Viņš aicina veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu ES iedzīvotāju veselību, un prasa kompensāciju no Doratem ražotāja, kā arī to, lai viņš tiktu uzņemts specializētā ES klīnikā, kurā tiktu nodrošināta gadolīnija izvadīšana no organisma.

Thank you for your support, Παναγιώτης Καραπαναγιώτης
pro