Gesundheit

Dėl apsinuodijimo kontrastine medžiaga „Dotarem“ po sveikatos patikrinimo Graikijoje

Παναγιώτης Καραπαναγιώτης
15 Supporters 15 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Peticijos pateikėjas teigia, kad vaistas „Dotarem“ (kontrastinė medžiaga su gadoliniu), kuriuo prekiaujama Europos Sąjungoje ir kuris naudojamas atliekant medicininių tyrimų su magnetinio rezonanso tomografu (MRT) procedūras, sukėlė jam didelį apsinuodijimą. Visų pirma, jis teigia, kad vaistas per savaitę nepasišalino iš inkstų, kaip nurodyta ant vaistų vartojimo instrukcijų, ir kad po 3,5 mėnesių po to, kai jam buvo skirtas vaistas, buvo nustatyta, kad gadolinio kiekis, išeinantis iš jo šlapimo, tris kartus viršija didžiausią leistiną ribą. Jis taip pat teigia, kad dėl to jam išsivystė sisteminė fibrozė visame kūne, akivaizdžiai pakenkdama odai, akims, veidui ir sukeldama didelį fizinį išsekimą. Jis ragina imtis visų būtinų priemonių, kad būtų užtikrinta ES piliečių visuomenės sveikata, kad jam būtų skirta „Dotarem“ gamintojų kompensacija ir kad jis būtų priimtas į specializuotą ES kliniką, kad jam būtų pašalintas gadolinis iš organizmo.

Thank you for your support, Παναγιώτης Καραπαναγιώτης