Gesundheit

O toksičnom trovanju križnom polarizirajućom tvari Dotarem nakon zdravstvenog pregleda u Grčkoj

Παναγιώτης Καραπαναγιώτης
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositelj predstavke tvrdi da mu je medicinski proizvod Dotarem (kontrastno sredstvo na bazi gadolinija), koji je stavljen na tržište Europske unije i koji se koristi kod zdravstvenih pregleda magnetskom rezonancom (MR), uzrokovao ozbiljno toksično trovanje. Posebno tvrdi da lijek nije razgrađen u bubrezima u roku od tjedan dana, kao što je bilo naznačeno u uputama za korištenje lijeka, te da mu je nakon tri i pol mjeseca od primitka lijeka dijagnosticirana količina gadolinija u urinu tri puta veća od najviše prihvatljive granice. Također tvrdi da je zbog toga razvio sistematičnu fibrozu po cijelom tijelu s vidljivim oštećenjem na koži, očima i licu te tešku fizičku iscrpljenost. Traži da se poduzmu sve potrebne mjere kako bi se zaštitilo javno zdravlje građana EU-a i da mu se isplati naknada od proizvođača „Dotarem” te da ga se primi u specijaliziranu kliniku EU-a kako bi mu se uklonio gadolinij iz tijela.

Thank you for your support, Παναγιώτης Καραπαναγιώτης

openPetition international