Gesundheit

Dotarem nevű keresztpolarizálós anyag által, egy görögországi orvosi vizsgálatot követően kiváltott mérgezésről

Παναγιώτης Καραπαναγιώτης
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

A petíció benyújtója azt állítja, hogy az Európai Unióban forgalmazott és a mágneses rezonanciás képalkotó eljárás (MRI) segítségével végzett orvosi vizsgálatok során használt Dotarem (gadolíniumalapú kontrasztanyag) súlyos mérgezést okozott neki. Konkrétan azt állítja, hogy a vese nem választotta ki egy héten belül a gyógyszert, amint az a betegtájékoztatón szerepel, és hogy 3,5 hónappal a gyógyszer beadását követően a diagnózis szerint a vizeletében található gadolínium szintje háromszorosa volt a maximálisan elfogadható határértéknek. Azt állítja továbbá, hogy ennek eredményeként a szervezetében szisztémás fibrózis alakult ki, amely nyilvánvalóan károsította a bőrét, a szemét, az arcát, illetve súlyos fizikai kimerültséget okozott. Kéri, hogy tegyenek meg minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy biztosítsák az uniós polgárok számára a megfelelő népegészségügyet, és a Dotarem gyártója kártalanítsa őt, illetve hogy tegyék lehetővé, hogy egy szakosodott uniós klinikán eltávolítsák a gadolíniumot a szervezetéből.

Thank you for your support, Παναγιώτης Καραπαναγιώτης
pro