Gesundheit

Panagiotis Karakanagotis polariseeriva aine Dotarem mürgistuse saamise kohta pärast arstlikku läbivaatust Kreekas

Petitioner
15 Supporters 15 in European Union
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petitsiooni esitaja väidab, et ravim Dotarem (gadoliiniumil põhinev kontrastaine), mida turustatakse Euroopa Liidus ja mida kasutatakse magnetresonantstomograafiaga (MRI) tervisekontrolli käigus, põhjustas talle tõsise mürgistuse. Eelkõige väidab ta, et neerud ei eemaldanud ravimit ühe nädala jooksul, nagu on märgitud ravimi kasutusjuhendis, ning et 3,5 kuud pärast ravimi manustamist diagnoositi, et tema uriinis eksisteeriv gadoliiniumi kogus on maksimaalsest lubatud piirnormist kolm korda suurem. Ta väidab ka seda, et selle tagajärjel arenes tema kehas välja süsteemne fibroos, mis tõi kaasa ilmsed naha-, silma- ja silmakahjustused ning tugeva füüsilise kurnatuse. Ta nõuab, et võetaks kõik vajalikud meetmed, et tagada ELi kodanike tervishoid ja tema hüvitamine Dotaremi tootja poolt ja et ta saadetaks ELi erikliinikusse gadoliiniumi eemaldamiseks tema kehast.

openPetition international