Gesundheit

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Vlagatelj peticije trdi, da mu je zdravilo dotarem (kontrastno sredstvo za slikanje na osnovi gadolinija), ki se trži v Evropski uniji in se pri zdravniških pregledih uporablja za slikanje z magnetno resonanco, povzročilo hudo zastrupitev. Trdi zlasti, da ledvice zdravila niso izločile v enem tednu, kot je navedeno v navodilih za uporabo zdravila, in da je bilo tri mesece in pol po tem, ko mu je bilo zdravilo dano, ugotovljeno, da je količina gadolinija, ki se izloča z njegovim urinom, trikrat večja od največje sprejemljive vrednosti. Nadalje trdi, da se mu je zato po vsem telesu razvila sistemska fibroza, ki so jo spremljale vidne poškodbe kože, oči in obraza ter huda izčrpanost. Vlagatelj peticije poziva, naj se sprejmejo vsi ukrepi, potrebni za zagotovitev javnega zdravja državljanov EU, in naj mu proizvajalec dotarema izplača odškodnino, poleg tega pa naj se ga sprejme v specializirano kliniko EU, da bi mu gadolinij odstranili iz telesa.

Thank you for your support, Παναγιώτης Καραπαναγιώτης
pro